Pure Healing

Don't Worry, Be Healthy – Success and Happyness start from a balanced body. Tips for a better Lifestyle


Leave a comment

Eating and Exercising on a Family Vacation

Today, I want to share with you a useful post of a friend of mine focusing on family health and well being during vacation. Enjoy!

——————————-

As a mom, I focus on keeping my family healthy all the time. When we’re at home, we follow healthy routines. We eat healthy meals together and participate in sports and other calorie-burning activity. When we travel together, our routines may be different, but I still make sure that we make healthy choices as a family. Soon, my extended family will be visiting us here in Chicago. This is a perfect time for me to share a few of my top health tips for families on the go.

1. Bring Along Snacks

I always pack healthy snacks for myself and the kids to enjoy when we’re doing things together near home. It only makes sense to do this when we travel as well. Some of my family’s favorite on-the-go snacks include GoGo SqueeZ packets of applesauce and Clif Z Bars. Having healthy snacks on hand is a great way to keep both children and adults happy, especially when mealtimes are disrupted during vacation. If you run out of healthy snacks on a trip, stop at a local open-air market to pick up fresh fruit or vegetable snacks.

2. Get Plenty of Rest

Vacationing is a great way to relax and unwind. When planning your family’s itinerary, make sure you leave plenty of time for restful sleep. Recent studies indicate that proper sleep actually helps to regulate hunger hormones. According to a study cited in the American Journal of Clinical Nutrition, several male participants were deprived of sleep for a single night. The next day, they ate a big breakfast. The men in the study burned off 20 percent fewer calories directly after the meal than the control group that had gotten a full night’s sleep.

3. Use Hotel Amenities

Many hotels these days has a well-equipped fitness center. On vacation, you probably won’t get your full, regular workout in each day. However, you can get up and hop on a treadmill each morning. This is enough to keep your metabolism running properly while on vacation. It will also help you work off the stress of new and different surroundings.

4. Take an Active Vacation

There are all sorts of types of vacations your family can take that will incorporate physical fitness into the family adventure. To stay active while traveling, plan activities such as hiking, swimming or boating. Active fun together is a great way to bond as a family. You’ll enjoy yourself so much that you probably won’t realize how great of a workout you’re getting. You won’t even notice that you’re missing out on regular trips to the gym.

My family always enjoys vacation time more when we stay active and fit throughout our time away from home. Back at home, we always find it easy to return to our healthy, daily routines. I make sure the kids have healthy snacks to take with them to school. The kids are all involved in sports. I hope my fit vacation tips will help your family stick to a healthy, active routine wherever you roam in the coming year.


Leave a comment

Further Clarifications on Ingredients and Taste Of Asea

Much insight can be gained by considering the taste of ASEA. We are consuming the world’s first and only, native redox molecular supplement. Not surprisingly therefore, it has many special properties, some of which are reflected in its taste. Although most people find ASEA to be mild or refreshing, others may report the taste of something like “pool water,” or chlorine. These and other tastes are sensed predominantly through olfactory lobes and not by the tongue. Taste buds on the tongue respond to just four flavors: salty, sour, bitter and sweet. Much of what we commonly think of as taste is actually smell. Redox molecules in ASEA trigger olfactory sensation to the extent that our internal chemistry is deficient in redox molecules. Some people can detect the presence of hydrogen peroxide, for example, one of sixteen redox molecules in ASEA. This “taste” is actually a smell via olfactory sensation, and may simply indicate an imbalance in our own body chemistry.

As we continue to consume ASEA, our experience with it evolves. The perceived flavor shifts toward a more bland water-like quality, as we gradually lose the ability to distinguish the presence of redox molecules. This happens when redox molecules are replenished within our olfactory lobes and other tissues. Our own body chemistry begins to approximate an optimal equilibrium of eight reductant redox molecules paired with eight oxidants. On a cellular level, this is the balance of health and youth that ASEA helps us to regain.

How ASEA is Made: ASEA is made in Utah from municipal water that is highly purified using both reverse osmosis and distillation. The pure water is then combined with pure salt and allowed to cure, before undergoing a patented process that oxidizes and reduces the saline solution into the final product. During processing most of the chloride ions are integrated into redox molecules. Sodium ions are not effected and help to maintain electrical neutrality. Hydrogen and oxygen also contribute to the formation of redox molecules, but most of the water forms a matrix of clusters around the active redox molecules and ions. This micro-clustering further contributes to the stability and electrical neutrality of the product. The final product is no longer a saline solution. It is not salt and water. It is a balanced buffet of redox molecules. The raw materials have been transformed into a new product.

Ingredients: Some people ask why redox Molecules are not listed as an ingredient on each bottle of ASEA. By comparison, when we look at the ingredients on a loaf of bread, we find flour, water, eggs, sugar, oil, yeast, etc. Nowhere on the list does it say “bread”. The raw ingredients have been blended and heated and forever transformed. You can no longer locate the eggs or oil that we know went into the process. It’s the same with ASEA. The beginning ingredients are salt and water. The finished product is something very different. Sodium Content: Typically, adults consume 4,000 mg of sodium daily. Restricted diets may be set to 1,500 mg. One piece of whole wheat bread contains 210 mg of sodium. ASEA contains 123 mg of sodium in 4 ounces, the standard daily allotment.

Safety & Assimilation: ASEA is transparent to pharmaceuticals and neutraceuticals. It does not interact, interfere or conflict with anything else you are eating or taking. ASEA is not metabolized by our internal organs but is assimilated, like water, through simple diffusion. The redox molecules in ASEA, as in our cells, are composed of just four tiny atoms, or fewer, and are essentially the size of H2O.


Leave a comment

Photo Images of Chemtrails Spray Nozzles Installed on Commercial Airlines

Originally posted on Chemtrails: The Exotic Weapon:

Astronomer tracks Commercial aircraft dumping climate-warming aerosols into the atmosphere

Documents are now available to confirm that NASA orchestrated the official start of a National Weather Modification Program back in 1966 – but the civilian program went top secret when it was usurped by the military to weaponize the weather into what we see in our skies today. Read the story here.

It is the largest conspiracy of your lifetime when you finally wake up to realize the extreme hubris of congress and government agencies when they deny what millions of citizens and independent scientists have documented all too well in our skies as reality.

The growing evidence repeatedly confirms that aircraft are spraying dirty aerosols to:

  • Warm the climate in polar regions for drilling access by BIG OIL as faux “National Security”
  • Continue to fool the global population that climate change is caused by industrial age CO2.
  • Create financial…

View original 348 more words


Leave a comment

8 Foods Even The Experts Won’t Eat

Food scientists are shedding light on items loaded with toxins and chemicals–and simple swaps for a cleaner diet and supersized health. Experts from different areas of specialty explain why they won’t eat these eight foods.

Clean eating means choosing fruits, vegetables, and meats that are raised, grown, and sold with minimal processing. Often they’re organic, and rarely (if ever) should they contain additives. But in some cases, the methods of today’s food producers are neither clean nor sustainable. The result is damage to our health, the environment, or both. So we decided to take a fresh look at food through the eyes of the people who spend their lives uncovering what’s safe–or not–to eat. ” Their answers don’t necessarily make up a “banned foods” list. But reaching for the suggested alternatives might bring you better health–and peace of mind.

1. The Endocrinologist Won’t Eat: Canned Tomatoes

Fredrick Vom Saal, is an endocrinologist at the University of Missouri who studies bisphenol-A.

The problem: The resin linings of tin cans contain bisphenol-A, a synthetic estrogen that has been linked to ailments ranging from reproductive problems to heart disease, diabetes, and obesity. Unfortunately, acidity (a prominent characteristic of tomatoes) causes BPA to leach into your food. Studies show that the BPA in most people’s body exceeds the amount that suppresses sperm production or causes chromosomal damage to the eggs of animals. “You can get 50 mcg of BPA per liter out of a tomato can, and that’s a level that is going to impact people, particularly the young,” says vom Saal. “I won’t go near canned tomatoes.”

The solution: Choose tomatoes in glass bottles (which do not need resin linings), such as the brands Bionaturae and Coluccio. You can also get several types in Tetra Pak boxes, like Trader Joe’s and Pomi. Exposure to BPA Causes Permanent Damage In OffSpring

2. The Farmer Won’t Eat: Corn-Fed Beef

Joel Salatin is co-owner of Polyface Farms and author of half a dozen books on sustainable farming.The problem: Cattle evolved to eat grass, not grains. But farmers today feed their animals corn and soybeans, which fatten up the animals faster for slaughter. But more money for cattle farmers (and lower prices at the grocery store) means a lot less nutrition for us. A recent comprehensive study conducted by the USDA and researchers from Clemson University found that compared with corn-fed beef, grass-fed beef is higher in beta-carotene, vitamin E, omega-3s, conjugated linoleic acid (CLA), calcium, magnesium, and potassium; lower in inflammatory omega-6s; and lower in saturated fats that have been linked to heart disease. “We need to respect the fact that cows are herbivores, and that does not mean feeding them corn and chicken manure,” says Salatin.

The solution: Buy grass-fed beef, which can be found at specialty grocers, farmers markets, and nationally at Whole Foods. It’s usually labeled because it demands a premium, but if you don’t see it, ask your butcher.

3. The Toxicologist Won’t Eat: Microwave Popcorn

Olga Naidenko, is a senior scientist for the Environmental Working Group.

The problem: Chemicals, including perfluorooctanoic acid (PFOA), in the lining of the bag, are part of a class of compounds that may be linked to infertility in humans, according to a recent study from UCLA. In animal testing, the chemicals cause liver, testicular, and pancreatic cancer. Studies show that microwaving causes the chemicals to vaporize–and migrate into your popcorn. “They stay in your body for years and accumulate there,” says Naidenko, which is why researchers worry that levels in humans could approach the amounts causing cancers in laboratory animals. DuPont and other manufacturers have promised to phase out PFOA by 2015 under a voluntary EPA plan, but millions of bags of popcorn will be sold between now and then.

The solution: Pop organic kernels the old-fashioned way: in a skillet. For flavorings, you can add real butter or dried seasonings, such as dillweed, vegetable flakes, or soup mix. Make it organic and use coconut oil. If You’re Still Eating Microwave Popcorn, You’re Not Fully Grasping The Health Consequences

4. The Farm Director Won’t Eat: Nonorganic Potatoes

Jeffrey Moyer is the chair of the National Organic Standards Board.

The problem: Root vegetables absorb herbicides, pesticides, and fungicides that wind up in soil. In the case of potatoes–the nation’s most popular vegetable–they’re treated with fungicides during the growing season, then sprayed with herbicides to kill off the fibrous vines before harvesting. After they’re dug up, the potatoes are treated yet again to prevent them from sprouting. “Try this experiment: Buy a conventional potato in a store, and try to get it to sprout. It won’t,” says Moyer, who is also farm director of the Rodale Institute (also owned by Rodale Inc., the publisher of Prevention). “I’ve talked with potato growers who say point-blank they would never eat the potatoes they sell. They have separate plots where they grow potatoes for themselves without all the chemicals.”

The solution: Buy organic potatoes. Washing isn’t good enough if you’re trying to remove chemicals that have been absorbed into the flesh. Budget tip: Organic potatoes are only $1 to $2 a pound, slightly more expensive than conventional spuds.

5. The Fisheries Expert Won’t Eat: Farmed Salmon

Dr. David Carpenter, director of the Institute for Health and the Environment at the University at Albany, published a major study in the journal Science on contamination in fish.

The problem: Nature didn’t intend for salmon to be crammed into pens and fed soy, poultry litter, and hydrolyzed chicken feathers. As a result, farmed salmon is lower in vitamin D and higher in contaminants, including carcinogens, PCBs, brominated flame retardants, and pesticides such as dioxin and DDT. According to Carpenter, the most contaminated fish come from Northern Europe, which can be found on American menus. “You could eat one of these salmon dinners every 5 months without increasing your risk of cancer,” says Carpenter, whose 2004 fish contamination study got broad media attention. “It’s that bad.” Preliminary science has also linked DDT to diabetes and obesity, but some nutritionists believe the benefits of omega-3s outweigh the risks. There is also concern about the high level of antibiotics and pesticides used to treat these fish. When you eat farmed salmon, you get dosed with the same drugs and chemicals.

The solution: Switch to wild-caught Alaska salmon. If the package says fresh Atlantic, it’s farmed. There are no commercial fisheries left for wild Atlantic salmon. Farmed Fish vs. Wild Fish: How Healthy
Is The Fish At Your Favorite Grocery?

6. The Cancer Researcher Won’t Drink: Milk Produced With Artificial Hormones

Rick North is project director of the Campaign for Safe Food at the Oregon Physicians for Social Responsibility and former CEO of the Oregon division of the American Cancer Society.

The problem: Milk producers treat their dairy cattle with recombinant bovine growth hormone (rBGH or rBST, as it is also known) to boost milk production. But rBGH also increases udder infections and even pus in the milk. It also leads to higher levels of a hormone called insulin-like growth factor in milk. In people, high levels of IGF-1 may contribute to breast, prostate, and colon cancers. “When the government approved rBGH, it was thought that IGF-1 from milk would be broken down in the human digestive tract,” says North. “There’s not 100 percent proof that this is increasing cancer in humans,” admits North. “However, it’s banned in most industrialized countries.”

The solution: Buy raw milk or check labels for rBGH-free, rBST-free, produced without artificial hormones, or organic milk. These phrases indicate rBGH-free products. Why Do Humans Still Drink Milk?

7. The Biotech Specialist Who Won’t Eat Conventional Soy: GMO Unfermented Soy

Michael Harris is biotech specialist who has directed several projects within the biotech sector including those for genetically engineered food. He has been a consultant, manager and director for companies such as Xenon Pharmaceuticals and Genon Corporation.

The problem: Genetically engineered food is a cause of great concern due to the manipulation of DNA and genetic code including transfers from one species to another. Fermented Soy Is The Only Soy Food Fit for Human Consumption and since almost 90% of soy in the world is genetically modified, if you are not ensuring sources are organic, long-term health problems are inevitable, especially since soy has been found to affect hormonal balance and even cause cancer.

The solution: Check labels to ensure soy is Non-GMO or organic and never consume unfermented sources. If possible contact the company to find out exactly where the Non-GMO soy was obtained.

8. The Organic-Foods Expert Won’t Eat: Conventional Apples

Mark Kastel, a former executive for agribusiness, is codirector of the Cornucopia Institute, a farm-policy research group that supports organic foods.

The problem: If fall fruits held a “most doused in pesticides contest,” apples would win. Why? They are individually grafted (descended from a single tree) so that each variety maintains its distinctive flavor. As such, apples don’t develop resistance to pests and are sprayed frequently. The industry maintains that these residues are not harmful. But Kastel counters that it’s just common sense to minimize exposure by avoiding the most doused produce, like apples. “Farm workers have higher rates of many cancers,” he says. And increasing numbers of studies are starting to link a higher body burden of pesticides (from all sources) with Parkinson’s disease.

The solution: Buy organic apples or apples from a farmer that you trust!


Leave a comment

ASEA on TV: WNBC New York Live

ASEA on WNBC New York Live this week. Called “The greatest health product, anti-aging product, and athletic product in history” because IT IS!!! Scientists and Doctors around the world are validating our product and science every day.

CLICK HERE for more info!


Leave a comment

Perspectives: Blogging About Autism

Originally posted on WordPress.com News:

Back on Autism Awareness Day, Katie Tackett wrote a post on Thought Catalog to share her feelings and raise awareness of what it’s like to parent Aubrey, her three-year-old daughter who has severe autism:

How can we expect that snotty woman behind us in line at the grocery store to know that our daughter is not just an out-of-control three-year-old, and it’s also not us just being ineffective parents? The truth is, we can’t expect people to take autism seriously unless they know what it’s like to love someone with severe autism or be someone with severe autism.

Living With Autism

Over at Living With Autism, blogger, teacher, and poet Liz shares the challenges and celebrations of caring for her adult son Dylan, who has autism. Liz reflects on early interventions for Dylan and the risks and rewards of new experiences.

Through her poetry, Liz considers how…

View original 307 more words


Leave a comment

ASEA en MEXICO – ASEA is growing fast: MEXICO is the new Market!

ASEA MEXICO

Mexico is now opened to ASEA distribution. Do not miss this chance: CLICK HERE

El éxito duradero de un producto o compañía siempre depende de una combinación de tres elementos indispensables: debe ser verdaderamente diferente, dicha diferencia debe ser sostenible y además brindar ventajas evidentes al consumidor. ASEA reúne sobradamente estas tres condiciones.

Voles conocer mas sobre ASEA? CLIQUE AQUI

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 385 other followers